Telepart-apurahaa tieteentekijöille

Ruutu on jaettu neljään kaistaleeseen joissa jokaisessa on kuva eri kaupungista. Ateena, Berliini, Rooma, Lontoo.

TelepART-apurahaohjelma tukee uran alkuvaiheessa olevien tutkijoiden osallistumista kansainvälisiin konferensseihin ja seminaareihin. Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituuttien ylläpitämä ohjelma pyrkii edistämään tutkijoiden kansainvälistä liikkuvuutta kaikilla tieteenaloilla.

Ohjelma on suunnattu Suomessa asuville tutkijoille. Italian osalta apurahaa myönnetään tutkijoille, joiden tutkimuskohteena on antiikin tai keskiajan historia, klassinen filologia, klassinen arkeologia, taidehistoria tai jokin muu humanistinen tieteenala, joka liittyy Italiaan. TelepART-apurahaa voivat hakea Suomessa asuvat tutkijat Italiaan suuntautuvia matkoja varten. Apurahaa voi hakea ympäri vuoden, ja päätökset tehdään kahden viikon kuluessa hakemuksen jättämisestä.

TelepART-rahoitusta voi hakea matka-, majoitus- ja konferenssi-/osallistumismaksuihin. Pienin haettava summa on 100 € ja enimmäismäärä 1000 €. Apurahaa hakevalla tutkijalla tulee olla aktiivinen rooli esimerkiksi konferenssin tai seminaarin puhujana. Hakijoiden on kyettävä osoittamaan matkan merkitys ja arvo tutkimuksen ja urakehityksen kannalta.

”TelepART Tiede -kehyksen kenties suurin etu on sen hakemisen ja myöntämisen joustavuus ja ripeys. Suomen ulkomailla toimivat tiedeinstituutit haluavat tarjota tukea siihen, ettei uransa alkuvaiheessa olevan tutkijan tarvitsisi jättää osallistumatta tutkimusuran tai verkostoitumisen kannalta hyödylliseen – jopa ratkaisevaan – konferenssiin tai seminaariin edes sellaisessa tilanteessa jossa muuta rahoitusta ei ole tai tieto mukaan pääsemisestä tulee lyhyellä varoitusajalla”, toteaa Suomen Ateenan-instituutin tutkijaopettaja Antti Lampinen.

Hakemus arvioidaan akateemisten meriittien ja sen perusteella, mikä merkitys matkalla on tutkijan uran kannalta. Hakijalla tulee olla järjestäjän kirjallinen vahvistus tutkijan osallistumisesta tapahtumaan.

TelepART-tiede ohjelmassa mukana olevat maat:

• Espanja
• Irlanti
• Italia
• Itävalta
• Japani
• Kreikka
• Lähi-itä ja Pohjois-Afrikka (pois lukien Israel ja miehitetty palestiinalaisalue)
• Saksa
• Sveitsi
• Yhdistynyt kuningaskunta

Hae TelepART Science -ohjelman apurahaa tästä.

Kiitos TelepART-projektin tukemisesta ja mahdollistamisesta: Suomen KulttuurirahastoWihurin säätiö ja Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Löydät TelepART-tapahtumat sosiaalisessa mediassa hashtagilla #telepart.