Tutkimusresidenssi

Instituutti tarjoaa asukkaille majoituksen lisäksi instituutin kirjaston ympärivuorokautisen käyttömahdollisuuden ja tutkimuksen tukipalveluita (mm. suosituskirjeet kirjastoihin, arkistoihin ja arkeologisiin kohteisiin). Residenssin asukkaat voivat osallistua instituutin toimintaan ja siellä järjestettävään tieteelliseen ohjelmaan.

Villa Lantessa on vuokrattavissa kahdeksan yhden hengen ja kaksi kahden hengen huonetta, minkä lisäksi Monteverden kaupunginosassa sijaitsevassa Via Faldan asuntolassa voi majoittua 3-4 henkilöä.

Ensisijaisesti huoneet on tarkoitettu pitempiaikaisesti Roomassa työskentelevien käyttöön, ja asumisoikeus myönnetään pääsääntöisesti kahta viikkoa pitempiin oleskeluihin. Etusijalla residenssipaikkoja myönnettäessä ovat sellaiset humanististen alojen tutkijat ja opiskelijat, joiden hankkeet edellyttävät Roomassa työskentelyä. Residenssipaikkaa voivat hakea sekä yksittäiset henkilöt että ryhmät.

Tutkimusresidenssihaku järjestetään tavallisesti kahdesti vuodessa, mutta syyskuussa 2023 alkavan Villa Lanten peruskorjauksen takia seuraavan haun ajankohta ei ole toistaiseksi tiedossa. Hakuaikojen ulkopuolella peruutuspaikkoja voi tiedustella intendentiltä.