Tutkimusresidenssi

Instituutti tarjoaa asukkaille majoituksen lisäksi instituutin kirjaston ympärivuorokautisen käyttömahdollisuuden ja tutkimuksen tukipalveluita (mm. suosituskirjeet kirjastoihin, arkistoihin ja arkeologisiin kohteisiin). Residenssin asukkaat voivat osallistua instituutin toimintaan ja siellä järjestettävään tieteelliseen ohjelmaan.

Väistötiloissa on vuokrattavissa viisi kahden hengen huonetta, joiden lisäksi Monteverden kaupunginosassa sijaitsevassa Via Faldan asuntolassa voi majoittua 3 henkilöä.

Ensisijaisesti huoneet on tarkoitettu pitempiaikaisesti Roomassa työskentelevien käyttöön, ja asumisoikeus myönnetään pääsääntöisesti kahta viikkoa pitempiin oleskeluihin. Etusijalla residenssipaikkoja myönnettäessä ovat sellaiset humanististen alojen tutkijat ja opiskelijat, joiden hankkeet edellyttävät Roomassa työskentelyä. Residenssipaikkaa voivat hakea sekä yksittäiset henkilöt että ryhmät.

Tutkimusresidenssihaku järjestetään tavallisesti kahdesti vuodessa. Haku tutkimusresidenssiin järjestetään seuraavan kerran elokuussa 2024 ja silloin voi hakea asumisoikeutta tammi-huhtikuulle 2025.

Hakuaikojen ulkopuolella peruutuspaikkoja voi tiedustella hallintopäälliköltä jokela(at)irfrome.org.