Asuintilat

Instituutin asuintilat sijaitsevat renessanssihuvilan yläkerroksissa, joihin kuljetaan portaita. Majoitukseen kuuluvat huoneen lisäksi vuodevaatteet ja pyyhkeet, keittomahdollisuus yhteiskeittiössä sekä yhteiskäytössä olevien pesukoneiden käyttömahdollisuus. Kylpyhuoneet ovat myös yhteiskäytössä. Asukkaiden käytössä on lisäksi instituutin kirjasto ja langaton internet-yhteys sekä olohuone (parlatorio) ja terassi seurustelua varten. Instituutissa ei ole ilmastointia.

Instituutin henkilökunta hoitaa huoneiden perussiivouksen, jota varten asukkaiden tulee vapauttaa huoneensa arkiaamuisin klo 9 mennessä.

Instituutin suhteellisen pienet tutkijahuoneet soveltuvat ensisijaisesti majoittumiseen. Huoneet eivät sovellu perhemajoitukseen, eikä instituuttiin voida majoittaa alaikäisiä. Asumisoikeus on henkilökohtainen, eikä huoneisiin saa majoittaa muita henkilöitä.

Kuvia

Pitempiaikaisia asukkaita varten instituutin käytössä on myös Monteverden kaupunginosassa sijaitseva Via Faldan asuntola (vajaat 2 kilometriä Villa Lantesta). Asuntolassa on kolme parvekkeellista makuuhuonetta, ja yhteiskäytössä keittiö ja kylpyhuoneet. Asumisoikeutta haetaan samalla tavalla kuin instituutin tutkijahuoneisiin. Asumisoikeus asuntolassa myönnetään pääsääntöisesti vähintään yhden kuukauden ajaksi.