Acta Instituti Romani Finlandiae

Instituutin tieteellinen julkaisusarja Acta Instituti Romani Finlandiae on ilmestynyt vuodesta 1961 alkaen. Sarjassa julkaistaan instituutin työryhmien tutkimuksia, instituutin jäsenten monografioita sekä instituutissa pidettyjen seminaarien esitelmiä klassillisen filologian, epigrafiikan, klassillisen arkeologian, antiikin ja keskiajan historian sekä taiteiden tutkimuksen alalta. Julkaisusarja on vertaisarvioitu: jokaisen tarjotun artikkelin tai monografian arvioivat anonyymisti 1-2 kansainvälistä alan asiantuntijaa.

Sarjan päätoimittajana toimii dosentti Kalle Korhonen (Helsingin yliopisto) ja sen toimituskuntaan kuuluvat myös instituutin johtaja Ria Berg, professori Marjo Kaartinen (Turun yliopisto). Sarjan toimitussihteerinä toimii instituutin tutkijalehtori Tuomo Nuorluoto. Sarjan ISSN-numero on 0538-2270, online-version 2499-1392.

Sarjan kansainvälisen julkaisuneuvoston muodostavat John Bodel (Providence, USA), Irene Bragantini (Napoli), Alfredo Buonopane (Verona), Michel Gras (Paris), Klaus Herbers (Erlangen) ja Sybille Ebert-Schifferer (Rooma).

Sarjaan voi tarjota julkaistavaksi tutkimuksia, jotka liittyvät instituutin tutkimusaloihin, ottamalla yhteyttä päätoimittajaan ().

Ohjeita kirjoittajille.

Kirjoja voi tilata loppuunmyytyjä volyymeja lukuun ottamatta (2, 5, 9.1, 12, 23) seuraavista paikoista:
Tiedekirja Snellmaninkatu 13 00170 Helsinki http://www.tiedekirja.fi
Edizioni Quasar Via Ajaccio 43 00198 Roma (ITALIA) http://www.edizioniquasar.it

Seuraavat numerot voi ladata sivuilta pdf-tiedostoina: 2, 9.1. ja 41-.