Verkkokurssi Elämää antiikin Roomassa on julkaistu

Minkälaisia vaaroja lapsuuteen liittyi antiikin Roomassa? Kuinka roomalaiset suhtautuivat muihin kansoihin ja kulttuureihin? Mitä antiikin roomalaiset söivät? Minkälainen oli naisen asema? Entä millaisin menoin vainajat haudattiin?

Suomen Rooman-instituutin ja Ixir-verkkokurssit Oy:n toteuttamalla Elämää antiikin Roomassa-verkkokurssilla opit antiikin roomalaisten elämästä – arjesta ja juhlasta – sekä siitä, minkälaiset asiat ihmisten elämään vaikuttivat. Pääset myös tutustumaan lähteisiin ja menetelmiin, joiden avulla tutkijat ovat ratkoneet antiikin Rooman historian arvoituksia.

Kurssi on suunnattu historiasta kiinnostuneille lukiolaisille ja kaikille muille antiikin Roomasta kiinnostuneille. Se on ilmainen eikä vaadi taustatietoja. Kurssin voi suorittaa itsenäisesti tietokoneella ja mobiililaitteella. Suorittaminen vie kokonaisuudessaan noin 4–6 tuntia.

Kurssi on pysyvästi saatavissa instituutin verkkosivujen kautta, ja sen voi suorittaa koska vain.

Kurssi löytyy täältä: antiikin-rooma.learnworlds.com

Verkkokurssi on osa Tutkitun tiedon teemavuoden 2021 ohjelmaa, joka rakentuu kotimaisten toimijoiden tuottamista tapahtumista ja teoista, jotka nostavat esiin tutkittua tietoa ja tietolähteitä. Teemavuosi on opetus- ja kulttuuriministeriön, Suomen Akatemian ja Tieteellisten seurain valtuuskunnan yhteinen hanke. Tavoitteena on tehdä tutkitusta tiedosta entistä näkyvämpää ja saavutettavampaa sekä tiivistää tutkitun tiedon parissa toimivien yhteistyötä.