9.6. Beyond Populism: Mitä voimme oppia Suomen ja Espanjan sisällissodista?

Tervetuloa seuraamaan kevään viimeistä Beyond Populism -verkkoluento- ja keskustelusarjan jaksoa Zoomiin keskiviikkona 9.6. klo 14! Suomen Madridin-instituutti järjestää tuolloin luentotilaisuuden otsikolla Mitä voimme oppia Suomen ja Espanjan sisällissodista? Historiasta nykypäivään.

Luennon pitää Helsingin yliopiston oikeushistorian ja roomalaisen oikeuden professori Jukka Kekkonen: ”Esitykseni käsittelee sitä, miten oikeusvaltion periaatteille käy yhteiskunnallisten kriisien vallitessa. Käsittelen teemaa lähtien liikkeelle Suomen (1918) ja Espanjan (1936-1939) traagisten sisällissotien kokemuksista. Pohdin erityisesti oikeudellisten keinojen roolia kriiseistä selviytymiseksi ja yhteiskunnallisen eheyden luomiseksi. Käyttämieni esimerkkien kautta oikeusvaltion ja demokratian ylläpitämisen ja palauttamisen ongelmista löytyy hätkähdyttäviä vertailukohtia tämän päivän Eurooppaan.”

Tilaisuus on suomenkielinen ja vaatii ennakkoilmoittautumisen. Linkki ilmoittautumislomakkeeseen ja lisätietoja sarjasta Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutien (SKTI) sivuilla:

Beyond Populism on suomalaisten kulttuuri- ja tiedeinstituuttien järjestämä yhdeksänosaisen tutkittua tietoa ja populismia käsittelevä verkkoluento- ja keskustelusarja, jossa asiantuntijoina kuullaan tieteen ja kulttuurin saralla työskenteleviä merkittäviä tutkijoita ja vaikuttajia Suomesta ja ulkomailta. Sarja on osa Tutkitun tiedon teemavuoden 2021 tapahtumia.

Suomen Rooman-instituutti on mukana sarjassa lokakuussa 2021 järjestettävällä verkkoluennolla Antiikin Rooma politiikan polttoaineena: jälkitulkintoja 1900-luvun varrelta, jonka pitää tutkijalehtori FT Elina Pyy.

Design: Jan Gregor Putensen