Wihurin stipendiaatti Jake Tippett

Mies, jolla on tummanharmaa kauluspaita yllään, pitää kädet selän takana ja katsoo hymyilevästi kameraan.

Wihurin stipendiaatti, väitöskirjatutkija FM Jake Tippett (Helsingin yliopisto) esittelee tutkimusaiheensa ”Beyond the Doxa: Paradox, Agency, and Scepticism in Niccolò Machiavelli” seuraavasti:

”Väitöstutkimuksessani tutkin paradoksia, toimijuutta sekä skeptisyyttä firenzeläisen renesanssiajattelijan Niccolò Machiavellin kirjoituksissa. Haluan esittää uuden näkökulman Machiavellin ajatuksista ja kirjoituksista pohtimalla uudelleen paradoksin merkitystä ja tarkoitusta sekä kirjallisuus- että kulttuuristrategiana hänen monipuolisessa ja osittain vielä tutkimattomassa tuotannossaan, joka sisältää kirjeitä, runoja, näytelmiä ja poliittisia teoksia. Kulttuurihistorian ja aatehistorian lähestymistapoja yhdistellen pyrin selvittämään ja selittämään miten paradoksaalisuus kohtaa toimijuuteen ja skeptisyyteen liittyviä kysymyksiä. Lisäksi haluan tutkia yhteyksiä edellä mainitun ja renessanssiajan skeptisen ajattelun välillä.”

Jenny ja Antti Wihurin säätiö on myöntänyt jo vuodesta 1965 alkaen vuosittain Wihurin stipendin väitöskirjatutkijalle, joka tekee tutkimusta jollakin instituutin tutkimusalalla.

Lue lisää tutkimusaiheesta englanniksi täältä.