TelepART

Instituutin TelepART-apurahakiintiö vuodelle 2023 on täyttynyt. Emme käsittele uusia hakemuksia.

TelepART-tiedeapurahaohjelma on tarkoitettu akateemisiin tapahtumiin, kuten konferensseihin ja seminaareihin, liittyvien matkakulujen kattamiseen. TelepART-apurahaa voivat hakea Suomessa asuvat tutkijat Italiaan suuntautuvia matkoja varten.

Apurahaa myönnetään ensisijaisesti tutkijoille, joiden tutkimuskohteena on antiikin tai keskiajan historia, klassillinen filologia, klassillinen arkeologia tai taidehistoria. Apurahaa voidaan myös myöntää jonkin muun humanistisen tieteenalan tutkijalle, joka osallistuu Italiassa järjestettävään tapahtumaan.

Apurahaa myönnetään matkustus- ja asumiskuluja sekä osallistumismaksua varten enimmillään 1000 euroa (matkustus- ja asumiskulut, osallistumismaksut ja muut tapahtumaan liittyvät juoksevat kulut, mukaan lukien ALV:n) kuitteja vastaan. Apurahaa hakevalla tutkijalla tulee olla aktiivinen rooli esimerkiksi konferenssin tai seminaarin puhujana.

Telepart-matka-apurahaan on jatkuva haku. Apurahapäätökset tekee Suomen Rooman-instituutti, ja hakemuksen käsittelyaika on korkeintaan kaksi viikkoa.

Telepart on Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituuttien ylläpitämä ohjelma, jonka kautta voi hakea matka-apurahoja yli 30 eri maahan. Lisätietoa ohjelmasta täällä.

Hae TelepART-apurahaa tästä