Haku tutkimusresidenssiin kevätlukukaudelle 2023

Näkymä ikkunasta Roomaan.

Suomen Rooman-instituutissa toimii opiskelijoille, tutkijoille, taiteilijoille, toimittajille ja tietokirjailijoille tarkoitettu tutkimusresidenssi. Se mahdollistaa edullisen asumisen Roomassa ainutlaatuisessa ympäristössä osana monitieteellistä ja -taiteellista yhteisöä.

Residenssi on tarkoitettu erityisesti opiskelijoille, tutkijoille, eri alojen taiteilijoille sekä toimittajille ja tietokirjailijoille. Etusijalla residenssipaikkoja myönnettäessä ovat sellaiset humanististen alojen tutkijat ja opiskelijat, joiden hankkeet edellyttävät Roomassa työskentelyä. Residenssipaikkaa voivat hakea sekä yksittäiset henkilöt että ryhmät.

Residenssin asukkailta edellytetään aktiivista osallistumista instituutin toimintaan ja siellä järjestettävään tieteelliseen ohjelmaan.

Tässä haussa voi hakea residenssipaikkoja ajanjaksolle 2.1.–30.6.2023. Haettavan residenssijakson suositeltu pituus on kahdesta viikosta kahteen kuukauteen. Hakijalle voidaan myöntää myös haettua aikaa lyhyempi jakso.

Haku päättyy sunnuntaina 11.9.2022 klo 23.59 Suomen aikaa.

Hakemukset jätetään verkkolomakkeella.
Kaikki hakemukseen liittyvä tieto tulee antaa lomakkeella, eikä sähköpostilla tai myöhässä saapuneita hakemuksia käsitellä.

Hakuun liittyvissä kysymyksissä voi olla yhteydessä instituutin intendenttiin Simo Örmään orma(at)irfrome.org.

Tämä haku on toistaiseksi viimeinen tutkimusresidenssihaku ennen syksyllä 2023 alkavaa Villa Lanten peruskorjausta.

Lisätietoa vuokrista ja asuintiloista