Haku arkeologisille kaivauksille syyskuussa 2022

Näkymä arkeologislle kauvauksille, taustalla Välimeri.

Suomen Rooman-instituutilla on haettavana kuusi paikkaa klassillisen arkeologian ja antiikintutkimuksen tai historiatieteiden opiskelijoille ja nuorille tutkijoille Castrum Novumin (Santa Marinella) arkeologisilla kaivauksilla Italiassa syyskuussa 2022. Osa paikoista on tarkoitettu jo jonkin verran arkeologista kenttäkokemusta omaaville ja osa opiskelijoille, joilla ei ole aiempaa kaivauskokemusta klassillisella maaperällä.    

Instituutti maksaa valituille 1000 euron stipendin matka- ja elinkustannuksia varten sekä huolehtii majoituksesta ja vakuutuksista.

Kaivauksille haetaan sähköisellä hakulomakkeella:
https://link.webropol.com/s/irf-castrumnovum2022.
Hakuaika päättyy ma 9.5. klo 23.59 Suomen aikaa.

Hakemuksessa pyydetään motivoimaan kaivauksille hakeutuminen omien opintojen kannalta, kertomaan antiikkiin ja klassilliseen arkeologiaan liittyvistä kiinnostuksen kohteista ja opistosuorituksista sekä mahdollisesta arkeologisesta erityisosaamisesta (materiaalituntemus, kartanpiirto, 3D-mallinnus tms).

Lisätietoja kaivauksista antaa instituutin intendentti Simo Örmä ().

Castrum Novumin roomalaista merikoloniaa n. 60 km Roomasta pohjoiseen on kaivanut vuodesta 2010 alkaen Museo Civico di Santa Marinella ”Museo del Mare e della Navigazione Antica” yhteistyössä useiden italialaisten ja ulkomaalaisten arkeologisten laitosten kanssa. Projektin tieteellinen johtaja on Dr. Flavio Enei.