Tutkimus

Instituutissa tehtävä tutkimus keskittyy antiikin ja keskiajan historiaan, klassilliseen filologiaan, klassilliseen arkeologiaan sekä taiteiden tutkimukseen. Tutkimuksen painopiste on tällä hetkellä antiikin ja keskiajan historiassa sekä arkeologiassa.

Johtajan ja lehtorin tutkimushankkeet ovat tutkimustoiminnassa keskeisessä asemassa. Nykyisen johtajan tutkimus käsittelee antiikin Rooman satamakaupunkien Ostian ja Portuksen vaiheita myöhäisantiikista varhaiskeskiajalle. Lehtori puolestaan tutkii seksuaalisen väkivallan narratiiveja antiikin mytologiassa ja myyttien toisintoja 2000-luvun elokuva- ja tv-fiktiossa.

Instituutissa tutkimustaan tekevät pitkäaikaiset stipendiaatit ja muut tutkijat rikastuttavat aiheiden kirjoa. Yhteistyötä tehdään myös suomalaisten ja ulkomaisten yliopistojen ja tieteellisten instituuttien kanssa erilaisissa tutkimushankkeissa.


Ria Bergin tutkimusprojekti johtajakaudella käsittelee roomalaisten luontosuhdetta, joka heijastui monin tavoin sekä rakennettuun ympäristöön että taiteeseen ja kirjallisuuteen.

Lue lisää

Tutkijalehtori Elina Pyyn tutkimus käsittelee seksuaalisen väkivallan narratiiveja antiikin mytologiassa ja myyttien toisintoja 2000-luvun elokuva- ja tv-fiktiossa.

Lue lisää

Tiedeinstituuttien avoin tutkimusdata -hanke on Suomen ulkomailla toimivien tiedeinstituuttien yhteinen projekti, joka keskittyy instituuttien tutkimusaineistojen digitaaliseen hallintaan ja avoimeen jakamiseen.

Lue lisää

Linda JokelaTutkimus