Tutkijaresidenssi

Asukkaiden olohuone, parlatorio.

Suomen Rooman-instituutissa toimii opiskelijoille, tutkijoille, taiteilijoille, toimittajille ja tietokirjailijoille tarkoitettu tutkijaresidenssi. Se mahdollistaa edullisen asumisen Roomassa ainutlaatuisessa ympäristössä osana monitieteellistä ja -taiteellista yhteisöä.

Instituutti tarjoaa residenssin asukkaille majoituksen lisäksi instituutin kirjaston ympärivuorokautisen käyttömahdollisuuden ja tutkimuksen tukipalveluita (mm. suosituskirjeet kirjastoihin, arkistoihin ja arkeologisiin kohteisiin). Residenssin asukkaat osallistuvat aktiivisesti instituutin toimintaan ja siellä järjestettävään tieteelliseen ohjelmaan.

Villa Lantessa on vuokrattavissa seitsemän yhden hengen ja kaksi kahden hengen huonetta, minkä lisäksi Monteverden kaupunginosassa sijaitsevassa Via Faldan asuntolassa voi majoittua 3-4 henkilöä.

Ensisijaisesti huoneet on tarkoitettu pitempiaikaisesti Roomassa työskentelevien käyttöön, ja asumisoikeus myönnetään pääsääntöisesti kahta viikkoa pitempiin oleskeluihin. Etusijalla residenssipaikkoja myönnettäessä ovat sellaiset humanististen alojen tutkijat ja opiskelijat, joiden hankkeet edellyttävät Roomassa työskentelyä. Residenssipaikkaa voivat hakea sekä yksittäiset henkilöt että ryhmät.

Residenssipaikkahaku järjestetään kahdesti vuodessa. Hakuaikojen ulkopuolella peruutuspaikkoja voi tiedustella intendentiltä.

Avoimesta hausta ilmoitetaan etusivulla.

Huoneiden vuokran suuruus riippuu hakijan statuksesta. Opiskelijat ja tutkijat maksavat pienemmän vuokran kuin muut, ansiotuloja nauttivat asukkaat. Asumisoikeutta myönnettäessä vahvistetaan aina vuokran suuruus. Opiskelijamaksu koskee ainoastaan instituutin pääasiallisilla tutkimusaloilla perustutkintoa tekeviä opiskelijoita.

Lue lisää

Instituutin asuintilat sijaitsevat renessanssihuvilan yläkerroksissa. Majoitukseen kuuluu huoneen lisäksi vuodevaatteet ja pyyhkeet, keittomahdollisuus yhteiskeittiössä sekä yhteiskäytössä olevien pesukoneiden käyttömahdollisuus. Kylpyhuoneet ovat myös yhteiskäytössä.

Lue lisää

hahmoTutkijaresidenssi