Kurssit

Instituutti tarjoaa antiikkiin, keskiaikaan, Rooman ja Italiaan liittyvää opetusta viidellä omalla kurssillaan. Kurssien hakuilmoitukset löytyvät Opiskelijat -sivulta.

Suomalaiset yliopistot voivat myös järjestää omia kurssejaan instituutissa. Lisätietoja saa ottamalla yhteyttä intendentti Simo Örmään.

Vuosittain alkusyksystä  järjestettävällä Antiikin ja keskiajan Rooman johdantokurssilla instituutin keskeisten alojen perus- ja aineopintotason opiskelijat tutustuvat neljän viikon ajan Rooman ja Keski-Italian historiaan.

Lue lisää

Keväisin järjestettävä kolmen kuukauden mittainen tieteellinen kurssi liittyy instituutin johtajan tutkimusalaan. Joka kolmas vuosi kahden edellisen kurssin opiskelijoista kootaan työryhmä toteuttamaan johtajan valitsemaa tutkimushanketta.

Lue lisää

Arkkitehtiopiskelijoille järjestetään arkkitehtuurin historiaan Italiassa ja sen vaikutukseen Suomessa keskittyvä kurssi joka toinen vuosi.

Lue lisää

Opettajakurssi on ollut osa instituutin opetusohjelmaa toiminnan alkuajoilta lähtien. Kurssi tarjoaa kahden viikon täydennyskoulutuksen instituutin keskeisten alojen aineenopettajille.

Lue lisää

Villa Lanten Humanismikurssi järjestetään joka toinen vuosi. Kurssille kutsutaan eri alojen edustajia, ja sen tavoitteena on tehdä tunnetuksi antiikin kulttuuriperintöä, Rooman historiaa sekä humanistista alaa.

Lue lisää

hahmoKurssit