Elämää antiikin Roomassa -verkkokurssi

Minkälaisia vaaroja lapsuuteen liittyi antiikin Roomassa? Kuinka roomalaiset suhtautuivat muihin kansoihin ja kulttuureihin? Mitä antiikin roomalaiset söivät? Minkälainen oli naisen asema? Entä millaisin menoin vainajat haudattiin?

Suomen Rooman-instituutin verkkokurssilla opit antiikin roomalaisten elämästä – arjesta ja juhlasta – sekä siitä, minkälaiset asiat ihmisten elämään vaikuttivat. Pääset myös tutustumaan lähteisiin ja menetelmiin, joiden avulla tutkijat ovat ratkoneet antiikin Rooman historian arvoituksia.

Kurssi on ilmainen eikä vaadi taustatietoja.

Verkkokurssilla

  • tutustut esimerkkien kautta eri väestöryhmiin ja elämänvaiheisiin antiikin Roomassa sekä siihen, minkälaisia erityispiirteitä roomalaisten elämään liittyi.
  • ymmärrät, miten antiikin Roomaa tutkitaan ja minkälaisia lähteitä tutkimuksessa käytetään.
  • saat käsityksen siitä, minkälaista tietoa voimme historiallisten lähteiden perusteella saada, ja opit perusasioita lähteiden parissa työskentelystä.

Kurssin voi suorittaa itsenäisesti kotisohvalta tai liittää osaksi vaikka kouluopetusta.

Voit suorittaa kurssin koska vain. Suorittaminen vie kokonaisuudessaan noin 4–6 tuntia. Voit tehdä kurssin useammassa osassa, ja kirjatuessasi uudestaan sisään pääset jatkaamaan siitä, mihin jäit.

Kaikkien Elämää antiikin Roomassa -verkkokurssin osallistujien kesken arvotaan 15.12.2021 kirjapalkintoina 10 kappaletta Villa Lante al Gianicolo 1518-2018 -valokuvakirjaa ja 10 kappaletta Ostia, portti Roomaan -kirjaa.

Verkkokurssi on toteutettu yhteistyössä Ixir-verkkokurssit Oy:n kanssa.

Siirry suorittamaan kurssi: antiikin-rooma.learnworlds.com

Verkkokurssi on osa Tutkitun tiedon teemavuoden 2021 ohjelmaa, joka rakentuu kotimaisten toimijoiden tuottamista tapahtumista ja teoista, jotka nostavat esiin tutkittua tietoa ja tietolähteitä. Teemavuosi on opetus- ja kulttuuriministeriön, Suomen Akatemian ja Tieteellisten seurain valtuuskunnan yhteinen hanke. Tavoitteena on tehdä tutkitusta tiedosta entistä näkyvämpää ja saavutettavampaa sekä tiivistää tutkitun tiedon parissa toimivien yhteistyötä.

Linda JokelaElämää antiikin Roomassa -verkkokurssi