Residenssitaiteilija Pia Männikkö esittäytyy

IRF Taide

Instituutin residenssitaiteilijana syyskuun alusta vuoden 2017 loppuun asti Villa Lantessa työskentelevä Pia Männikkö esittäytyy:

“Työskentelyni lähtökohta on usein ihmiskehon liike, tilavuus ja ulottuvuudet. Olen kiinnostunut ihmisen henkilökohtaisesta tilasta ja siitä miten kehomme täyttää tilaa. Myös luonnonilmiöt ja luonnon vaihtelevat mittakaavat inspiroivat minua veistoksissani, installaatioissani ja valokuvissani. Käytän teoksissani usein arkipäiväisiä materiaaleja tai esineitä, kuten maalarinteippiä tai vaikkapa pelastuspeittoja. Olen utelias tekijä ja nautin eri materiaalien tuottamista yllätyksistä ja leikkisyydestäkin.

Pia Männikkö: Maisemakone, 2016. 
Materiaalit: ryijy, teräs ja sähkömekaniikka, koko: 430 cm x 245 cm x 48 cm.

Vietän Villa Lantessa neljä kuukautta vuodenvaihteeseen asti. Tavoitteeni on paneutua Rooman kulttuuriin ja arkipäivään sekä löytää kiinnostavia nykypäivän ja historian juonteita. Kuljen kaupungilla metsästämässä lähdeaineistoa kaduilla, museoissa, markkinoilla ja kirpputoreilla. Suunnitelmani on myös jatkaa Aikamuotoja-valokuvasarjaani.

Neljä vuotta sitten olin Italiassa mukana opintomatkalla, jossa tutustuimme freskoihin useissa kappeleissa ja luostareissa mm. Assisissa ja Mantovassa. Matka avasi laajemman historiallisen perspektiivin, näimme kuinka tila ja kertomus ovat vuorovaikutuksessa keskenään myöhäisantiikista nykypäivään. Rooma ja Villa Lante ovat mitä mainioin paikka jatkaa tätäkin tutkimusmatkaa ja hyödyntää oivalluksia ateljeessa jo paikan päällä.”

www.piamannikko.com.

IRFResidenssitaiteilija Pia Männikkö esittäytyy