Residenssitaiteilija Kasper Muttonen

IRF Taide

Kuvanveistäjä, kuvataiteilija Kasper Muttonen (s. 1979) työskentelee Villa Lanten taiteilija-ateljeessa tammikuusta kesäkuuhun 2015.

Kasper Muttosen taiteen punainen lanka on arkkitehtuurin ja kuvataiteen yhteyden ja vuorovaikutuksien tutkimisessa.

Rooman residenssikaudella tutkimuskohteita ovat antiikin arkkitehtuurin jäänteet sekä Rooman kaupunkirakenteen eri kaudet ja tilat. Uuden näyttelykokonaisuuden valmistelu tutkii ajatusta unelma-arkkitehtuurista ja utopiasta, vastakohtana häilyy ajatus sivilisaation romahtamisesta tai dystopiasta. Miten antiikin Rooman kohtalo vertautuu nykyaikaan? Taideteokset kokeilevat eri materiaaleja: pleksi, puu, peilit ja väripinnat sekä veistoksellisempi betoni. Vanha roomalainen betoni ja kiviarkkitehtuuri kiinnostaa lisäideoina betoniveistoksiin. Uutena materiaalikokeiluna myös vedenkirkas lakka jota tutkitaan materiaalina optisiin reliefeihin jotka tutkivat pysäyttää veden optiikan taideteoksen sisään.

Muttonen on valmistunut Kuvataideakatemiasta vuonna 2003. Hän on Suomen Kuvanveistäjäliiton jäsen, ja vuodesta 2009 helsinkiläisen taiteilijalähtöisen Galleria Huudon hallituksen jäsen. Hänen teoksiaan on mm. Saastamoisen säätiön taidekokoelmassa taidemuseo EMMAssa.

IRFResidenssitaiteilija Kasper Muttonen