Hakuilmoitukset

HAETTAVANA VILLA LANTEN TAITEILIJA-ATELJEEN ASUMISOIKEUS VUODELLE 2018

Rooman keskustassa Gianicolo-kukkulalla sijaitsevassa Suomen Rooman-instituutissa Villa Lantessa on kuvataiteilijan käytössä tilava ateljee ja 25 m2 yksiö (huone–baarikeittiö–suihku/wc). Ateljeeasunnon vuokra on 750 € / kk.

Taiteilijavalinnassa suositaan pitkäaikaisia työskentelyjaksoja (4–12 kk yhdelle taiteilijalle). Toivomme, että haettavat työskentelyjaksot noudattavat seuraavia jakoja: 4 kk jaksolla tammi–huhtikuu, touko–elokuu tai syys–joulukuu sekä 6 kk jaksolla tammi–kesäkuu tai heinä–joulukuu. On myös mahdollista hakea koko vuoden asumisoikeutta.

Alfred Kordelinin säätiö myöntää Villa Lanteen valituille taiteilijoille työskentelyajanjakson kattavan apurahan, jota taiteilijan itsensä ei tarvitse hakea erikseen. Taiteilijat Villa Lanteen valitsevat yhteistyössä Suomen Rooman-instituuttia ylläpitävä Säätiö Institutum Romanum Finlandiae ja Alfred Kordelinin säätiö.

Hakuaika vuodelle 2018 on 1.4.–28.4.2017. Hakuaika päättyy 28. huhtikuuta klo 16.

Vapaamuotoinen hakemus osoitetaan Säätiön Institutum Romanum Finlandiae hallitukselle. Hakemuksesta tulee ilmetä haettava ajanjakso ja perustelut, miksi juuri Roomassa työskentelemisestä on taiteilijalle etua. Suomen Rooman-instituutissa työskentelee eri tieteen- ja kulttuurin alojen ammattilaisia osana Rooman kansainvälistä tiede- ja taideyhteisöä. Instituutti rohkaisee taiteilijoita osallistumaan aktiivisesti instituutin ja sen yhteistyökumppaneiden toimintaan.

Hakemukseen tulee liittää työsuunnitelma, ansioluettelo sekä muutama teoskuva. Pyydämme ilmoittamaan hakemuksessa lisäksi, mikäli olette hakenut vuodelle 2018 myös Alfred Kordelinin säätiön New Yorkin taiteilijaresidenssiä. Hakemuksia tai niiden liitteitä ei palauteta.

Hakemukset lähetetään säätiön apulaisasiamiehelle sähköpostitse: nissin(at)irfrome.org.

Kuvataiteilijat voivat vuokrata käyttöönsä Rooman opintomatkojensa aikana myös Suomen Rooman-instituutin tutkijahuoneita Villa Lantessa. Huonevarauksia koskeviin tiedusteluihin vastaa instituutin intendentti Simo Örmä (orma[at]irfrome.org).


Hakuilmoitus pdf-tiedostona.

Suomen Rooman-instituutti

Passeggiata del Gianicolo 10
00165 Roma
Italia

Toimisto avoinna ma–pe
9:00–13:00, 14:30–16:00

puh. (+39 06) 6880 1674
fax (+39 06) 6880 2349
s-posti info@irfrome.org

Intendentti Simo Örmä
puh. (+39 06) 686 1995

Asukkaat
puh. (+39 06) 6880 2745

Villa Lante façade

Tervetuloa!

Suomen Rooman-instituutin rakennukseen Villa Lanteen voi käydä tutustumassa arkipäivisin klo 9–12 (portilla pyydetään soittamaan toimiston ovikelloa ”istituto”). Muista ajoista tai suurempien ryhmien vierailuista pyydetään ottamaan yhteyttä instituutin toimistoon tai intendenttiin.

Haluatko tietoa instituutin tulevista tapahtumista suoraan sähköpostiisi? Liity postituslistalle lähettämällä viesti osoitteeseen info@irfrome.org .

Kuinka löydät perille?

Instituutin läheisyyteen pääsee busseilla 870 (päätepysäkki Piazza Paola, Corso Vittorio Emanuele II:n päässä, lähellä Tiber-jokea) ja 115 (Trasteverestä tai Lungotevere Sassialta).

Ks. kartta
© Institutum Romanum Finlandiae