Asuminen instituutissa

Suomen Rooman-instituutissa on vuokrattavissa seitsemän yhden hengen ja kaksi kahden hengen huonetta, ensisijaisesti pitempiaikaisesti Roomassa työskentelevien käyttöön. Pääsääntöisesti asumisoikeus myönnetään kahta viikkoa pitempiin oleskeluihin. Etusijalla ovat sellaiset ensisijaisesti humanististen alojen tutkijat ja opiskelijat, joiden hankkeet edellyttävät Roomassa työskentelyä. Mahdollisuuksien mukaan majoitusta pyritään järjestämään muillekin Roomaan tieteellistä tai taiteellista toimintaa suorittamaan tuleville.


Residenssipaikkahakuja järjestetään kahdesti vuodessa. Residenssipaikkoja voivat hakea opiskelijat, tutkijat, taiteilijat sekä toimittajat ja tietokirjailijat. Hakuaikana residenssipaikkaa voivat hakea sekä yksittäiset henkilöt että ryhmät.

Lue lisää

Huoneiden vuokran suuruus riippuu hakijan statuksesta. Opiskelijat ja tutkijat maksavat pienemmän vuokran kuin muut, ansiotuloja nauttivat asukkaat. Asumisoikeutta myönnettäessä vahvistetaan aina vuokran suuruus. Opiskelijamaksu koskee ainoastaan instituutin pääasiallisilla tutkimusaloilla perustutkintoa tekeviä opiskelijoita.

Lue lisää

Instituutin asuintilat sijaitsevat renessanssihuvilan yläkerroksissa. Majoitukseen kuuluu huoneen lisäksi vuodevaatteet ja pyyhkeet, keittomahdollisuus yhteiskeittiössä sekä yhteiskäytössä olevien pesukoneiden käyttömahdollisuus. Kylpyhuoneet ovat myös yhteiskäytössä.

Lue lisää

hahmoAsuminen instituutissa