Heikkilän ja Niiniluodon teos palkittiin vuoden humanistitekona

IRF Tutkimus

Suomen Rooman-instituutin johtajan Tuomas Heikkilän ja akateemikko Ilkka Niiniluodon teos Humanistisen tutkimuksen arvo – kuusi murrettavaa myyttiä ja neljä uutta avainta sai Vuoden humanistiteko -palkinnon 28.4. Palkinnon jakoi Turun yliopisto.

Heikkilä ja Niiniluoto arvioivat teoksessaan humanistisen tutkimuksen arvoa ja arvostusta Suomessa. Teos osoittaa, että humanistialoilla on valtava ja monipuolinen merkitys ja että niitä arvostetaan Suomessa korkealle niin päättäjien kuin kansan piirissä.

Suomalainen humanistinen tutkimus on taloudellisesti halpaa, yhteiskunnallisesti tärkeää ja tieteellisesti maailman huippua. Kirjoittajat patistelevat kuitenkin alan tutkijoita astumaan aktiivisemmin esiin yhteiskunnassa ja ottamaan heiltä odotetun soihdunkantajan roolin.

Kirja on raikas puheenvuoro tutkimuksen ja innovaatiopolitiikan ympärillä vellovaan keskusteluun. Se on ladattavissa maksutta sivuiltamme osoitteesta: http://irfrome.org/humanistisen-tutkimuksen-arvo/.

Vuoden humanistitohtoriksi puolestaan nimettiin filosofian tohtoriksi vuonna 2016 arvosanalla kiittäen hyväksytty valmistunut säätiön Institutum Romanum Finlandiae nykyinen asiamies Reima Välimäki.

http://www.utu.fi/fi/Ajankohtaista/mediatiedotteet/Sivut/humanistisen-tutkimuksen-puolesta-hyokannyt-teos-on-vuoden-humanistitohtori.aspx

IRFHeikkilän ja Niiniluodon teos palkittiin vuoden humanistitekona