Huone.

Haussa tutkija- ja taiteilija-residenssipaikat 2020-2021

Linda Jokela Ajankohtaista

Haku tutkijaresidenssipaikkoihin elo-joulukuu 2020

Residenssipaikkoja voivat hakea opiskelijat, tutkijat, taiteilijat sekä toimittajat ja tietokirjailijat. Hakuaikana residenssipaikkaa voivat hakea sekä yksittäiset henkilöt että ryhmät. Residenssipaikkahakuja järjestetään kahdesti vuodessa.

Tässä haussa voi hakea residenssipaikkoja joiden alkamispäivä on ajanjaksolla 1.8.2020–31.12.2020. Haettavan residenssijakson suositeltu pituus on kahdesta viikosta kahteen kuukauteen. Hakijalle voidaan myöntää myös haettua aikaa lyhyempi jakso.

Hakija voi olla etukäteen yhteydessä instituutin intendenttiin residenssijakson ajankohtaa ja pituutta koskien.

Hakemukseen tulee liittää perustelut residenssijakson tarpeellisuudelle työ- tai tutkimussuunnitelman muodossa (max. 2 sivua). Suunnitelmasta on käytävä ilmi, minkä takia työskentely juuri Roomassa olisi hakijan kannalta tärkeää.

Residenssin asukkailta edellytetään aktiivista osallistumista instituutin toimintaan ja siellä järjestettävään tieteelliseen ohjelmaan.

Hakemukset toimitetaan instituutin intendentti Simo Örmälle (orma@irfrome.org) viimeistään 29.11.2019. Intendentti myös vastaa residenssipaikkoja koskeviin tiedusteluihin.

Lisätietoa vuokrista ja asuintiloista

Haku taiteilijaresidenssiin syksylle 2020 ja keväälle 2021

Villa Lanten taiteilija-ateljeen asumisoikeuksia voi hakea ajalle 1.7.2020–30.6.2021. Asumisoikeus myönnetään kolmeksi kuukaudeksi. Haettavana olevat jaksot ovat heinä–syyskuu 2020, loka-joulukuu 2020, tammi–maaliskuu 2021 ja huh­ti–kesäkuu 2021.

Valituille taiteilijoille myönnetään 6500 euron työskentelyapuraha. Työskentelyapurahan mahdollistaa Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Haku on käynnissä 1.–29.11.2019. Hakuaika päättyy 29.11. klo 16.

Hakemukset tehdään hakujärjestelmään osoitteessa:
https://link.webropolsurveys.com/S/B8C76356EC88F08B

Hakulomakkeeseen liitettävän vapaamuotoisen hakemuksen (max. 3 sivua) tulee sisältää työsuunnitelma ja perustelut, miksi juuri Roomassa työskentelemisestä on taiteilijalle etua. Suomen Rooman-instituutissa työskentelee eri tieteen- ja kulttuurin alojen ammattilaisia osana Rooman kansainvälistä tiede- ja taideyhteisöä. Instituutti rohkaisee taiteilijoita osallistumaan aktiivisesti instituutin ja sen yhteistyökumppaneiden toimintaan.

Hakemukseen tulee liittää myös ansioluettelo (max. 3 sivua) sekä korkeintaan kuusi työnäytettä/teoskuvaa. Hakemuksia tai niiden liitteitä ei palauteta.

Täytä hakemuslomake huolellisesti. Voit tallentaa lomakkeen ja jatkaa täyttämistä myöhemmin. Hakemuslomake on lähetettävä järjestelmän kautta hakuajan päät­ty­mi­seen mennessä, jolloin järjestelmä sulkeutuu.

Suomen Rooman-instituutti sijaitsee Rooman keskustassa Gianicolo-kukkulalla Villa Lanten renessanssihuvilassa. Kuvataiteilijan käytössä on instituutissa tilava ateljee ja 25 m2 yksiö (huone–baari­keittiö–suihku/wc). Ateljeeasunnon vuokra on 750 € / kk. Kuvia ateljeesta.

Kuvataiteilijat voivat vuokrata käyttöönsä Rooman opintomatkojensa aikana myös Suomen Rooman-instituutin tutkijahuoneita Villa Lantessa normaalin residenssi­haku­aika­taulun puitteissa. Haku heinä-joulukuulle 2020 on käynnissä 1.-29.11.2019. Huonevarauksia koskeviin tiedusteluihin vastaa instituutin inten­dentti Simo Örmä (orma[at]irfrome.org).

Linda JokelaHaussa tutkija- ja taiteilija-residenssipaikat 2020-2021