Grand Tour 2017

Laura Nissin Ajankohtaista

Grand Tour 2017 -arkkitehtiopiskelijakurssin haku 27.2.2017 mennessä.

Kurssi on suunnattu lähtökohtaisesti opiskelijoille, jotka ovat suorittaneet  arkkitehtuurin historian peruskurssit. Kurssi on kaksiosainen, joista ensimmäinen osa on täysin maksuton opiskelijoille ja pidetään 22.5.–28.5.2017 Tammisaaressa täysihoidolla.

Kurssin  tavoitteena on tutustuttaa arkkitehtiopiskelijoita antiikin rakennusperinnön vaikutukseen myöhemmässä rakennustaiteessa, laajentaa heidän käsitystään rakennusperinnön merkityksestä eri aikoina, tutustuttaa opiskelijat tärkeän instituutin toimintaan ja tarjota unohtumattomia kokemuksia myös antiikin alkulähteillä.Ohjelmassa  on aamusta iltaan eri osa-alueiden asiantuntijoiden luentoja aiheena antiikin rakennusperinnön ja kulttuurin vaikutuksesta länsimaiseen rakennustaiteeseen. Ohjelmaan sisältyy lisäksi retkiä ympäristön kartanoihin ja kaupunkeihin (Mustio ja Hanko), joiden tarkoituksena on havainnollistaa antiikin vaikutusta suomalaisessa ja pohjoismaisessa rakennustaiteessa. Kurssin ensimmäinen osa on suunnattu noin 20 opiskelijalle ja siitä saa opintopistehyvityksenä osastosta riippuen noin 4 opintopistettä.

Kurssin toiseen osaan voivat kaikki ensimmäiseen osaan osallistuneet hakea ja kurssi pidetään välillä 11.8.–11.9.2017 Italiassa. Toisen osan ensimmäinen osuus sijoittuu jonnekin Italiaan. Loppuosuudella kurssi sijoittuu Roomaan ja sen ympäristöön. Majoittuminen on Suomen Rooman-instituutissa Villa Lantessa.

Kurssin  aikana tutustutaan Italiassa eri osa-alueiden asiantuntijoiden johdolla antiikin rakennusperintöön lukuisissa kohteissa. Kurssin aikana ei järjestetä juurikaan erillisiä luentoja, vaan pääpaino sijoittuu itse kohteisiin tutustumiseen ja kenttätyöskentelyyn (jokainen opiskelija laatii “skissipäiväkirjan” ja lyhyen esseen). Kurssin aikana jokainen opiskelija tutustuu myös tarkemmin itse valitsemaansa kohteeseen, josta hän kirjoittaa em. lyhyen esseen. Työt julkaistaan yhdessä muiden opiskelijoiden töiden ja luonnosten kanssa pienessä julkaisussa ja myöhemmin ilmoitettavassa näyttelyssä vuonna 2018.

Kurssin  toiseen osaan otetaan seitsemän opiskelijaa ja siitä saa opintopistehyvityksenä osastosta riippuen noin 11 opintopistettä. Kurssin toinen osa on lentomatkojen, asumisen (ei täysihoidolla), museoiden pääsylippujen jne. osalta täysin maksuton.

Kurssin järjestää säätiö Institutum Romanum Finlandiae Otaniemen, Tampereen ja Oulun arkkitehtiosastojen päätoimisille opiskelijoille yhteistyössä edellä mainittujen tahojen sekä Waldemar von Frenckellin säätiön kanssa. Kurssin pääopettaja ja yhteyshenkilö on arkkitehti, FM Juhana Heikonen ja häneltä saa 30.1.2017 lähtien tilattua hakukaavakkeita ja ohjeita kurssille ilmoittautumiseen osoitteesta: Juhana.Heikonen@aalto.fi. Hakemusten deadline on 27.2.2017.

GT-2017 KURSSIMAINOS

Lataa hakemuskaavake tästä.

Laura NissinGrand Tour 2017