Amanuenssin sijaisuus Suomen Rooman-instituutissa haettavana ajalle 1.4.–31.12.2018

Eeva-Maria Viitanen Ajankohtaista

Suomen Rooman-instituutti on Roomassa toimiva tieteellinen tutkimuslaitos, jonka päätehtävät ovat tieteellinen tutkimus ja tutkijakoulutus. Instituutin tutkimus- ja koulutusaloja ovat historia, klassillinen filologia, arkeologia ja taidehistoria sekä taiteellisia aloja arkkitehtuuri ja kuvataide, mutta myös muiden humanististen alojen Roomaan ja Italiaan liittyvä tutkimus. Tieteen lisäksi instituutin tehtävänä on edistää suomalaista taidetta.

Instituuttia ylläpitävä Säätiö Institutum Romanum Finlandiae julistaa haettavaksi amanuenssin sijaisuuden instituutissa ajalle 1.4.–31.12.2018.

Amanuenssi huolehtii Suomen Rooman-instituutin hallinnosta instituutin johtajan ja intendentin alaisuudessa. Tehtäviin sisältyy muun muassa taloushallintoa ja viestintää. Mahdollisuuksien mukaan sijainen osallistuu myös Tiedeinstituuttien avoin tutkimusdata -hankkeen toteuttamiseen. Työaika on toimistotyöaika instituutin aukioloaikojen mukaan. Viikoittainen työaika on 36 tuntia 45 minuuttia.

Hakijalta edellytetään ylempää korkeakoulututkintoa soveltuvalta alalta. Kokemus taloushallinnosta, hyvät yhteistyötaidot sekä instituutin toiminnan tuntemus ovat oleellisia työtehtävän hoitamisessa.  Työ edellyttää hyvää suomen, ruotsin ja italian suullista ja kirjallista taitoa. Muu kielitaito lasketaan eduksi. Kokemus tutkimusaineistojen digitoinnista, tutkimusdatan hallinnasta ja avoimesta tieteestä lasketaan eduksi.

Hakemukseen on liitettävä ansioluettelo. Hakijoita pyydetään ilmoittamaan hakemuksen yhteydessä myös palkkatoivomus.

Lisätietoja antavat säätiön asiamies Reima Välimäki (asiamies[at]irfrome.org, p. +358 50 576 23 55) ja instituutin intendentti Simo Örmä (orma[at]irfrome.org, +39 06 686 1995). Hakemukset on toimitettava 15.3.2018 klo 16 mennessä sähköpostitse mieluiten yhtenä pdf:nä asiamiehelle.

Työn aloitus on 1.4. tai sopimuksen mukaan.

Eeva-Maria ViitanenAmanuenssin sijaisuus Suomen Rooman-instituutissa haettavana ajalle 1.4.–31.12.2018